Arrangement

Vekstprogram for reiselivsnæringen 2021

Vi inviterer reiselivsnæringen til et utviklingsprogram for små og mellomstore reiselivsbedrifter på Haugalandet og i Ryfylke. Programmet går over 4 samlinger, hvor første samling er fra lunsj-lunsj i Haugesund allerede 24-25 februar 2021. Les mer

DigiFab – oppstart høsten 2020

I november starter vi programmet «DigiFab». Dette er et program for produksjonsbedrifter som ønsker å digitalisere, automatisere og/eller robotisere deler av eller hele produksjonsprosessen. Gjennom programmet vil du få kunnskap om ulike mulige teknologier for en mer effektiv (og kostnadseffektiv) produksjon, og veiledere i programmet vil bidra til å finne aktuelle virkemidler for å realisere prosjektene.

Vi inviterer i første omgang til et informasjonsmøte 15. oktober kl 14.00, i Tysvær.

På grunn av smittevern ber vi om påmelding til informasjonsmøtet her

Vekstprogram – reiseliv

Siste samling av vekstprogrammet for reiselivsbedrifter arrangeres på Utsira 30. september til 1. oktober.

Målbedriftssamling 2. april 2020 (digitalt)

Det har kommet mange gode og gunstige ordninger for bedrifter som ønsker å jobbe med utviklingsprosjekter nå under corona-krisen, og vi vil gi deg en oversikt over hva vi i Næringshagen og andre offentlige aktører kan bidra med. Bli med på nettmøte 2. april kl 12.00.

Frokostseminar 26. mars -5 steg for å bli en dyktig Teams bruker

GJENNOMFØRES DIGITALT.

Dette blir satt opp som webinar i stedet. Se vår FB side: https://www.facebook.com/RogalandRessurssenter/

Ønsker du og dine kolleger å utnytte tiden deres bedre?I dette foredraget vil du lære hvordan du kan bruke verktøyet Microsoft Teams til å løse tidkrevende oppgaver raskere og enklere.

Foredraget passer for deg som vil lære de mest effektive metodene å bruke Teams på, og for ledere som ønsker å få mer igjen for investeringen i Office 365 og Teams.

Per Ove Sandhåland fra Vetige AS demonstrerer bruk, og orienterer og muligheter for tilpasning. Arrangementet er gratis.

Frokostseminar 20. februar – LEAN OG LEDELSE

Jan Sigurd Steffensen fra Forbedringsledelse AS  presenterer  hvordan en jobber med Lean og forbedringsledelse. Han har også en demonstrasjon av ulike verktøy. Arrangementet er gratis.

Workshop – Robotikk og smarte sensorer, 6. februar

Hva er egentlig en robot og autonom transport? Hvilke muligheter ligger det i å bruke smarte sensorer? Hvordan kan jeg nytte denne teknologien i min bedrift?
Vi inviterer til Workshop med Roboter, autonome transportmiddel og smarte sensorer den 6. februar i Næringshagen. Les mer om arrangementet her: https://rrs.no/aktuelt/

Vekstprogram for reiselivsnæringen

28. november starter vårt VekstProgram for reiselivsnæringen – et utviklingsprogram for små og mellomstore reiselivsbedrifter på Haugalandet og i Ryfylke.

Les mer om programmet under Aktuelt

Maritim Investorbrunch

Muligheter og risikokapital innen maritim virksomhet

Hva varsler barometeret om utsiktene i maritim sektor? Hvilke spennende innovasjoner er på gang? Hvordan er det med investeringsviljen?
I Kopervikparken Maritime Cluster vil vi 15. november høre inspirerende foredrag som belyser disse emnene. Temaet er rettet mot alle med interesse for vekst og utvikling innen maritim virksomhet, vi byr på enkel brunch og arrangementet er gratis. Les mer under siden Aktuelt

Bedriftenes Dag 2019

Årets konferanse går av stabelen tirsdag 29. oktober, og vi antar at vi også i år vil ha fullt hus på Park Inn hotel. Tittel for årets konferanse er «Et hav av muligheter». Havnæringer vil naturlig nok bli et tema, men vi vil også ha fokus på bl.a. Buytvikling. Vi kan skilte med forelesere som hypokonderlegen Ingvar Wilhelmsom, Siv Jensen og Erling Dokk Holm for å nevne noen.

Les mer om årets konferanse på www.bedriftenesdag.no

Gründerpizza og nettverkskveld 1. oktober 2019

Høstens første Gründerpizza arrangeres 1 oktober, og vi ser frem til å møte både nye og «gamle» gründere.

Agenda for kvelden er høyst uformelt, men intensjonen er å mingle og knytte kontakter.

Det blir også 2 korte innlegg; 

  • Pyx AS v/Helene Helgeland presenterer nyheter innenfor markedsføring på sosiale medier
  • Vetige AS v/ Per Ove Sandhåland orienterer om muligheter og gode verktøy på Office 365

Ikke minst blir det også mulighet til å presentere seg på «speakers corner». 

Arrangementet er gratis. På grunn av servering ber vi om påmelding: https://rrsenter.wufoo.com/forms/granderpizza-og-nettverkskveld/

Pitch Perfect

Vår samarbeidspartner Validé Haugesund skal arrangere pitche-trening mot investorer i september, og inviterer målbedrifter i næringshagen til å delta

Programmet Pitch Perfekt skal utvikle deg til å bli en bedre pitcher. Du kan ha den mest geniale forretningsidéen, men når alt kommer til alt skal den selges inn til andre. Det kan være til kunder, partnere og veldig ofte investorer.

I løpet av tre dager fokuserer vi først og fremst på å utvikle den beste pitch’en for kapitalinnhenting.

Du skal lære. Du skal yte. Du skal utvikle deg. Og du skal bli utfordret!

Programmet kjører over tre ettermiddager og vi serverer enkel mat i løpet ettermiddagen.

Tid: Tirsdag 3. september kl. 16 – 20

Onsdag 11. september kl. 16 – 20

Tirsdag 17. september kl. 16 – 20

Sted:     LEAP, Oasen Storsenter

Som målbedrift i næringshagen vil du få rabattert pris for deltakelse. Ta kontakt med Anne Kristin Helgeland for mer informasjon (tlf. 45 61 45 65 /epost: anne.helgeland@rrs.no)

Frokostmøte om Miljøfyrtårn-sertifisering

Kunder, ansatte og myndigheter forventer i stadig større grad at bedrifter tar bærekraftsansvar, og hver dag sertifiseres 5 norske bedrifter som Miljøfyrtårn.

Miljøfyrtårn klassifiseringa gir smarte verktøy for å jobba mer konkret med bærekraft innen områder som arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Ved å jobbe konkret med bærekraft, vil ein skape økt bevisstgjøring på miljø, som igjen er viktig for engasjementet til ansatte og mot kunder. Bærekraft lønner seg, ikke bare for miljøet, men også for bunnlinja.

Den 22. august kl08.00, arrangerer vi frokostmøte med informasjon om hva som kreves for å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Vi vil i neste omgang legge til rette for at lokale bedrifter på en god og strukturert måte skal kunne sertifiseres. 

Gründerpizza og nettverkskveld 6. februar 2019

Vi har fått en del henvendelser om at det er flere som har lyst til å bygge nettverk i og med andre grundere i oppstartsfasen, og i den anledning så ønsker vi å invitere deg på Grûnderpizza, 6 februar fra kl 18.00 til ca 20.30 i Rogaland Ressurssenter sine lokaler på Helganesveien 41, ved flyplasskrysset. Det blir servering av Pizza så derfor trenger vi en påmelding.

Agenda for kvelden er høyst uformelt, men intensjonen er å mingle og knytte kontakter. Det blir presentasjon av et par spennende nyetableringer, og vi satser også på at det er noen som har lyst til å dele av sin erfaring så langt i sitt prosjekt.

Arrangementet er gratis.

Påmelding: https://rrsenter.wufoo.com/forms/granderpizza-og-nettverkskveld/

Arrangører er Næringshagen Rogaland Ressurssenter og Validé Haugesundregionen.
Vel møtt til en hyggelig og interessant samling blant likesinnede!

Bedriftenes Dag 2018

Det endelige programmet for Bedriftenes Dag er nå klart, og vi er glade for å kunne presentere et variert og innholdsrikt program for årets konferanse!

Konferansen arrangeres tirsdag 30. oktober på Park Inn Hotel.

Vekst, nyskaping og omstilling er gjennomgangstema for konferansen. I år har vi valgt «Det begynne i det små´a» som tittel for konferansen, en tittel som gjenspeiler at uansett om det er et nytt prosjekt, en ny bedrift eller en mer omfattende omstilling som må til, så begynner det i det små, og en må legge stein på stein og jobbe jevnt og trutt for å oppnå resultater.

På konferansen setter vi bl.a. fokus både på nye grunderprosjekter på Karmøy, og hvordan lokale bedrifter kan gå frem for å starte digitaliseringsprosjekt i bedriften. Runar Skarstein skal ta pulsen på næringslivet på Karmøy, og Finansminister Siva Jensen deltar med et innlegg om «Politikk for vekst og omstilling». Ikke minst får vi et interessant foredrag fra Prinsesse Märtha Louise og Elisabeth Nordeng.

Dette blir en spennende og innholdsrik konferansedag!

For program og påmelding: https://bedriftenesdag.no/program/

Nyskapingsuka 2018

Nyskapingsuka er en uke med inspirerende og lærerike arrangementer som skal styrke og fremme innovasjon og vekst i Haugesundregionen. En ny arena og møteplass for entreprenører, investorer og etablert næringsliv, hvor en kan utveksle kunnskap, dele nyskapende ideer og knytte nye kontakter.

Haugaland Vekst er initiativtaker til Nyskapingsuka, og Rogaland Ressurssenter er en av flere samarbeidspartnerne som har arrangement rettet mot næringsliv, gründere og studenter.

Program for Nyskapingsuka finner du her: http://nyskapingsuka.no/

VekstPartner 2018

I 2018 kan du som deltaker i Næringshageprogrammet få din egen VekstPartner.
VekstPartnerordningen er en mentorordning for å oppnå vekst og utvikling hos små og mellomstore bedrifter i Rogaland. Les mer under fanen Tjenester/Bedriftsutvikling/VekstPartner

Her kan du søke om å få din egen VekstPartner (løpende opptak): https://rrsenter.wufoo.eu/forms/vekstpartner-saknadsskjema/

Gründerpizza med tema «Folkefinansiering» 

Onsdag 2. mai arrangeres det igjen Gründerpizza, og denne gangen står temaet «Folkefinansiering» for tur. For mer informasjon og påmelding: 

https://www.eventbrite.com/e/grunderpizza-med-tema-folkefinansiering-tickets-45095365452

VekstProgrammet 2019

Nytt vekstprogram har oppstart våren 2019 . Les mer om vårt vekstprogram her: http://www.rrs.no/vekstprogrammet/

Du kan melde din interesse for å delta ved å sende en epost til anne.helgeland@rrs.no

Kurs i styrearbeid: 8. mai 2018.

Det blir styrekurs 8. mai i samarbeid med Tveit Regnskap. Kurset passer både nåværende og kommende styremedlemmer av små- og mellomstore bedrifter. Kursholder er Kjell Larsen, leder for bedriftsrådgivning hos Tveit Regnskap.

Emneoversikt:

– Styrets oppgaver og plikter
– Styrets økonomiansvar
– Styret som ressurs
– Praktisk styrearbeid

Mer informasjon og påmelding:

https://tveit.no/kurs/kurs-i-styrearbeid-4/

VekstSpor-kurs for Næringshagene i Norge

Her kan du melde din interesse for å delta ved neste kvalifiseringskurs innen VekstSpor-metodikken. Målgruppe er forretningsutviklere tilknyttet Siva-godkjente næringshager.

For påmelding: https://rrsenter.wufoo.eu/forms/vekstsporet-kurs-for-naringshagene-septnov-18/

B2B Speedmeeting

Vi setter snart opp ny Speedmeeting i samarbeid med Avaldsnes IL.

Interessert i å delta? Kontakt: anne.helgeland@rrs.no