Om oss

Om oss

 

Næringshagen Rogaland Ressurssenter er et innovasjonsselskap eid av det lokale næringslivet på Haugalandet og ble etablert i 1989. 

 

Vårt mål er å bidra til innovasjon og økonomisk vekst for regionens næringsliv med det mål å skape og sikre arbeidsplasser. 

Næringshagen Rogaland Ressurssenter er en nettverksbygger og en utviklingspartner, som ønsker å bidra til vekst og utvikling i små og mellomstore bedrifter. Vi legger til rette for møteplasser, og vi ønsker å være en sparringspartner for å utvikle virksomhetene og bedre lønnsomheten. Vi kan jobbe på et generelt grunnlag, eller med et konkret og spesifikt behov. Næringshagen skal være et redskap for å strukturere og få fart på utviklingsarbeidet, med sikte på å styrke virksomheten. 

En Næringshage skal være som en god fastlege – en du kan oppsøke når et akutt problem oppstår, men som du også kan kontakte for å undersøke at helsa er god. I mange tilfeller kan næringshagen og bedriften løse behovene sammen, men vi kan også tilkalle spesialister eller henvise videre når det er nødvendig. 

Vi er som Næringshage deltaker i SIVAs Næringshageprogram hvor vi får offentlig delfinansiering for å jobbe med vekst og bærekraftig utvikling i det lokale næringslivet.

Det er over 40 næringshager i Norge, hvorav 4 er i Rogaland.

Vår Næringshage jobber med bedrifter i kommunene; Karmøy, Haugesund, Tysvær, Bokn, Utsira og Sveio. 

Vi tilbyr bedrifter veiledning og bistand til utvikling, delfinansiert av det offentlige apparatet. Næringshagen representerer på denne måten et viktig distrikts-virkemiddel som det er opp til bedriftene å benytte seg av. 

Næringshagen Rogaland Ressurssenter jobber med vekst og utvikling av nye og etablerte bedrifter i næringslivet. En næringshage skal skape verdi for bedriftene, lokalsamfunnet og det regionale næringslivet.

Vårt formål:

 – Rogaland Ressurssenter skal være en foretrukket samarbeidspartner for vekst og utvikling i lokalt næringsliv.

 – Vi skal bidra til innovasjon og økonomisk vekst for regionens næringsliv med det mål å skape og sikre arbeidsplasser.

Markedsfokuset vårt er:  Det etablerte næringslivet, gründerne i oppstartsfase, næringsorganisasjoner, fylket og kommunene. 

Vi tilbyr:

– Forretningsutvikling og bedriftsrådgivning

– Etablererveiledning og hjelp til å starte egen bedrift

– Veiledning innen offentlige og private støtteordninger

– Kompetanseheving, kurs og møteplasser for næringslivet

– Prosjektarbeid og prosjektledelse

– Næringsarbeid for fylket og kommunene

– Bedriftsnettverk

Kan vi ikke selv bistå med kunnskapen som oppgavene krever, så kobler vi deg opp mot eksterne aktører i vårt store nettverk. 

Vi har kontor i flyplasskrysset på Avaldsnes og på Gründerloftet. Kom gjerne innom oss for en god prat og en kopp kaffe!